Monday, April 5, 2010

Mezzaluna

Sapa kenal Nigella Lawson? Dia ni chef feberet Wan... selalu show dia ada kat Asian Food Channel atau Discovery Travel & Living... Wan suka dia sebab dia ni ala2 kelakar and bila masak2 tu dia selalu bagi tips untuk guna bahan alternatif untuk bahan2 yg dia gunakan... berguna gak sebab kat sini susah gak nak carik barang2 yg dia guna...


Ni dia Nigella... cantik kan? :)
Kalau dia prepare herbs untuk masakan dan perlu dicincang halus tu, dia selalu guna alat special nih...

Mezzaluna namanya...

Pisau yg ada dua handle... Lepas tengok tu, Wan pun obsessed nak beli... walaupun takde la memasak selalu sangat dan takde la kena chop herbs selalu sangat tapi dah teruja, nak wat camner kan... carik2 kat KL ni tak terjumpa... kecuali kat Dua Residence (yg ada Delicious tu) kat Jalan Tun Razak... tapi kecik jer mezzaluna tu and harga dia 200 lebey... huhuhu
Pastu, ada colleague Wan terjumpa lak Herb Chopper kat Ikea... Wan pun pegi lar Ikea utk beli... lain rupanya... tak sama cam mezzaluna Nigella
Yang camni agak susah sket nak chop2... huhuhu...
Semalam Wan pegi Cash Converters kat Ampang and Wan terjumpa nih...

Hah! Mezzaluna! Walaupun handle kayu tapi hampir sangat lar dengan Nigella nyer Mezzaluna... murah lak tuh... tatau lar efektif tak masa chopping nanti, tak sempat testing lagi...
Anyway, kalau sesapa pegi over the sea ker, tolong belikan Mezzaluna tu utk Wan k? Hhehehe... tak pun sponsorkan Wan utk beli over the internet jer sbg besday present bulan 6 ni... :P

2 comments:

Zikr the Jalanan Sepi Perantau said...

berapa agak harganya??? kalau mulah... boleh angkat satu...kat m'sia tak ada lagi... huhu :-)

jan said...

kalo da minat, xmasak pon leh simpan.bukan senang nk jmpe

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails