Saturday, May 29, 2010

Resipi - Flourless Orange Cake

Wan Google resipi untuk Flourless Orange Cake nih... sebab agak pelik lar bila tahu kek yg tak guna tepung nih... nak tau apa substitutenyer...

http://www.martha-rose-shulman.com/recipes/flourless_cake.html

2 medium-size, thin-skinned oranges, preferably seedless
1 1/2 cups ground almonds
6 eggs
1 cup sugar
1 1/2 teaspoons baking powder

Scrub the fruit well. Place in a pot, cover with water, bring to a boil, reduce heat to simmer, cover and simmer for 2 hours, checking every once in a while to make sure the water hasn’t boiled off too much. Drain and when cool enough to handle, cut the fruit in half carefully, and remove all of the seeds (otherwise the cake will be bitter).
Preheat the oven to 350 degrees F. Grease and flour, or line with parchment, a 9-1/2- or 10-inch springform pan. Put the fruit, skin and all, in a food processor fitted with the steel blade and puree. Measure out 1-1/4 cups.

Beat the eggs with the sugar and baking powder at medium-high speed until thick and lemon-colored. Add the ground almonds and mix well. Mix in the pulped orange at low speed, in two or three additions, beating for 20 seconds after each addition. Pour into the prepared pan.
Bake for 1 hour, until firm and a knife comes out clean. If the top begins to get too brown halfway through, cover loosely with foil.

Insyallah, kalau takde apa2 hal, Ahad ni Wan akan cuba resipi nih... oh, skang ni Wan dah wat plan untuk cuba masak something baru setiap Ahad sebab Project Cookbook tu cam tak jalan jer dulu.. so kena la berdedikasi sket ek... :)

5 comments:

wadud@duad said...

bro aku dah makan dulu kat luar, so aku dah x lapa kalau lepak blog ngko lagi.. hahaha..
serius aku cakap, lepak blog ngko memang buat aku lapa.. siot jerrrr... :p

The Wan And Only said...

makaseh... aku rasa ko kena beli popcorn kot... makan sambil baca blog aku... :)

botak said...

mcm mana boleh x de tepung pulak eh??
pelik betul laa..
mcm menarik je kek ni

The Wan And Only said...

en botak... tepung digantikan dgn badam.. :)

botak said...

oh menarik jugakk..
lepas ni boleh la buat entri resepi nak masak lamb..
hari tu beli lamb tapi masih dlm freezer..tak sempat nk google cari resepi..hehe

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails