Tuesday, May 18, 2010

Ikan Bakar

Korang suka makan ikan bakar tak? Wan suka giler... kalau kat KL ni, so far yg Wan suka pegi... kat Jalan Bellamy... sodap giler... pastu baru2 ni, sebelum bowling Ahad, colleague Wan bawak Wan pegi makan kat Kuchai Lama... warung tepi jalan... banyak gak kedai2 kat situ, cam food court... dia cakap ikan bakar situ sedap...


Lauk pauk dia menarik gak...


Wan amek ulam bendi, acar dan telur masin jer sbb tau nak amek ikan bakar... hihihi
Dia bakar ikan kat belakang tempat lauk pauk tadi... Rambang gak mata nak memilih... nampak ikan kembung, ikan cencaru AKA ikan jaket (Wan suka ikan nih) dan ikan pari...

Tak tau naper tapi Wan pilih pari...

Kemudiannya, dah duduk nak makan nih, lupa lak tak basuh tangan lagi... jaga kebersihan katanya, so Wan bangun lar gi basuh tangan... tetiba ternampak lak opposite tempat bakar ikan tuh... ada mende nih...
Ikan Patin Masak Tempoyak!!!

Dah meleleh air liur kat situ on the spot... pastu akak tu tengok cam Wan nak terkam situ gak, dia trus tanya nak ke tak... Wan nak, tapi Wan tanya harga dulu... sebab pari tu Wan dah amek gak... dia cakap harganya RM8... ok lar... Wan amek gak... buat ratah2 jer la... pari makan ngan nasik... yum3...


Dah duduk utk kali kedua, baru nampak signage ni kat belakang kitaorg... haih... kalau tau awal2 tadi terkam patin jer trus...
Tapi tak kisah sbb pari tu sedap... patin tu pun sedap... giler kenyang... trus balik opis, tak jadi bowling... dah nak malam sket baru gi bowling sbb dah se'eh (bak kata org pahang... kenyang sgt2 la tuh)... :)

7 comments:

MrS ShaHriL said...

masuk blog ni mesti jd lapar...huhuuh

Lola miss memories said...

mood miss lola: waa....lapa2~

rAy jR...@...Aliff said...

ikan bakar petai pon sedap woo..~

p tnjung lumpur kuantan...mnjilat jariiii..kekekkee

The Wan And Only said...

mrs shahril & lola: sama lar kita, huhuhu

ray: kuantan mmg la byk ikan bakar... huhuhu

Hisyam Muhibah said...

makan ikan bakar jangan guna sudu dengan garpu.. guna tangan je.. lagi syokk..

koRnholio said...

ouhhhhh sedop!!! lets go! near my house only!

yott said...

kat jln bellamy mmg best..
lama dah x gi sane

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails