Friday, October 16, 2009

Patin Tempoyak

Kalau balik kampung ni, wajib la mintak my mom masakkan Gulai Tempoyak Ikan Patin... walaupun kat KL ni ada gak jumpa dua tiga tempat yg pandai masak patin tempoyak, tapi yang mak buat memang lagi best... hehehe...


Buat lebih sbb satu keluarga hantu tempoyak patin


Makan ngan nasi jer dah cukup...
Terus rasa lapar... x sabar nak balik Pahang next week... :)


6 comments:

sI tEDI said...

x pernah masak. suka. tp susah nak dapt di sini

The Wan And Only said...

yg ni wan tak berani nak masak... hehehe... kat kl, yg best kat jalan yap kwan seng n belakang Istana Budaya...

ROHAIFI AZRI a.k.a EZRY DA' LEGEND said...

peberettt tu patin masak tempoyak. Balik kampung kat temerloh raya aritu. sepanjang cuti raye tu, hampir tetiap ari mak sedara aku masak patin utk seme yg balik beraye tu.

mak sedara aku tu mmg terer bab masak patin coz penah gak ar bukak kedai makan. ada ar dlm 50 ekor patin dimasaknye sepanjang balik beraye aritu...

TEMERLOH, BANDAR IKAN PATIN...

Encik Azizan said...

cm sdp je bro..tu fevret gwe jgk tu..hehehe..

The Wan And Only said...

ezry: patin mmg specialty pahang :)

en azizan: sama la kita... duk mana ni? kalau kat kl, u makan patin kat mana?

IxoR@ said...

Memang menjadi lauk kesukaan ixora... belajar pandai mkn lauk ni masa belajar di Pahang. Mmg sedap...sampai sekarang klu terjumpa mmg tak lepas peluang....

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails