Wednesday, March 24, 2010

Apple Mojito

Nampak cam best kan? Nak pulak time2 panas2 kemarau gini... tapi air ni ada alcohol... Apple Mojito... Wan tak minum, so Wan try lar wat versi virgin AKA yg takde alcohol... Mula2, beli lar:



Daun pudina


Apple Hijau


Limau Nipis... Wan malas so beli yg dah siap perah jer, ehheheh

Atau kalau lagi malas, beli jer Sprite atau 7Up...

Potong2 apple tu utk diblender sekali ngan daun pudina tuh... kalau guna Sprite tu takyah la taruk gula...

Blend blend blend...
Ni la hasilnya... mmg sedap and refreshing... :)
Tapi kalau terasa nak yg lebih sihat sket... tukar ler Sprite tu ngan Club Soda pastu letak gula sket jer utk ada perasaan... tp jgn lupa lak letak perahan limau nipis tu kalau dah guna Club Soda... kalau taknak hijau sgt air tuh, buang kulit apple tuh dan jgn blend daun pudina suma sekali, letak sket jer utk diblend dan selebihnya carik2 masuk dlm air tuh...
Oh, tapis la lps blender tuh... Wan tak tapis sbb best gak ngunyah2 sambil minum... :)

8 comments:

BiEbIE said...

bila baca entry nie tiba teringat air sprite...

hehehe.. kalau saya nak minum air sprite selalu nya ketak lemon and letak garam sikit... best... and menyegarkan... cuba la..

chokio_nia said...

cmbes gle je..mau juge..huhu

~yna_kawaii~ said...

wahh...mo trylaa nant..:))

Mazru Majid said...

menarik ni wan..boleh cuba nt..thanks sharing!

budleee said...

spearmint dgn mint beza kan?

The Wan And Only said...

Biebie: thanks, nanti Wan try...

Nia: try ler

Yna: sila2

Mazru: sama2

Budlee: Lain sket tp still family sama, boleh aja gunakan...

Ery Farieha said...

mcm cool gle air ni
fuhh~~

jan said...

xcited btol tgk blog kamu !

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails