Monday, September 10, 2012

Experiment - Souffle

So sabtu lepas Wan cuba2 lar buat souffle... chocolate souffle... pilih resipi paling senang sekali dan cuba buat... mula2 buat sorang2...


 setelah diadun/dipukul bancuhan tu, masuk dlm ramekin dan bakar dalam oven.... 

Tapi resipi tu macam tak complete... ada mention kuning telor tapi instructions dia takde suruh plak wat apa ngan kuning telor tu... so, Wan google resipi lain dan cuba wat resipi tu... tapi masalahnya, dua2 resipi sangat berbeza...


 in the end, souffle tu tersangat manis dan tak rise pun... dan tak masak pun... huhu...

Pastuh, Wan amek 2nd resipi dan gunakan part utk kuning telor jer... masukkan dlm resipi pertama... 


Dapat ler souffle yg sedap tapi cooking time tu terlalu lama kot... so souffle dah naik tinggi giler tp dah tak moist dan gooey dah... 


So lepas ni, kalu nak buat, dah tau dah... kena guna tiga ramekin instead of dua... dan juga cooking time tu tak perlu sampai 40 minit... huhu... tapi kiranya percubaan yg agak berjaya ler... :)


1 comment:

sherlina halim said...

Pengen yang lebih seru ...
Ayo kunjungi www.asianbet77.com
Buktikan sendiri ..

Real Play = Real Money

- Bonus Promo Red Card pertandingan manapun .
- Bonus Mixparlay .
- Bonus Tangkasnet setiap hari .
- New Produk Sabung Ayam ( minimal bet sangat ringan ) .
- Referal 5 + 1 % ( seumur hidup ) .
- Cash Back up to 10 % .
- Bonus Royalty Rewards setiap bulan .

Untuk Informasi lebih jelasnya silahkan hubungi CS kami :
- YM : op1_asianbet77@yahoo.com
- EMAIL : melasian77cs@gmail.com
- WHATSAPP : +63 905 213 7234
- WECHAT : asianbet_77
- SMS CENTER : +63 905 209 8162
- PIN BB : 2B4BB06A / 28339A41

Salam Admin ,
asianbet77.com

Download Disini

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails