Monday, October 4, 2010

Nasi Kebuli

Nasi Kebuli is a Pahang dish... Hails from Kuala Lipis... I've only heard about it thru a friend... malu la jadi anak jati pahang tapi tak tau makanan negeri sendiri... tapi memang tak pernah pun my mom or dad cakap pasal nasi kebuli nih....
So lepas tu, Wan mintak my mom untuk masakkan lar untuk Wan nak rasa...
Ayam Goreng


Nasi Kebuli
Nampak cam nasi ayam yg terlebih kaler kuning kan? Rasa dia pun ala2 nasi ayam tp ada kick sket... sbb spices dia lebih dari spice nasi ayam... hmm, nasi ayam takde spice pun sebenarnya kan?

3 comments:

raden putra said...

hmm, bleh cuba ni.

Hisyam Muhibah said...

Nasi Kebuli ke Nasi Keduli? Nasi Ke Bawah Duli.

The Wan And Only said...

entah... org ckp nasi kebuli... mak saya pun cakap kebuli...

tp kat internet ada gak yg sebut nasi keduli...

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails