Ingat tak dulu Wan ada post pasal sambal hitam? Skang ni Wan jual lak sambal hitam tuh... setelah berjaya mintak mak Wan wat lagi dan setelah sambal hitam ari tuh mendapat sambutan ramai...
First weekend puasa ari tuh, Wan balik Pahang, mak Wan tunjuk cara2 wat Sambal Hitam...
Mende2 nih...
Ngan nih...
Blender...
Tumih...
Masuk lak yg nih...
Kacao lah sampai kering dan hitam...
Sampai jadi camnih...
Tadaa! Tapi Wan tak bagi tau lagi pasal satu ingredient crucial utk sambal hitam...
Belimbing...
Sodap... kalau nak, order la ngan Wan... hehehe... :)
(asyik post menjual jer kan? nak duit utk beraya sket2... )
6 comments:
belimbing tu la hok paling pentiang nyer weh.. keknye nak rebuh belimbing tu doh satu keje.. apa2 pun, memang best lah sambal itam ni weh..
terbaik orang kabor..nak rebus belimbing tu amik satu hari gakla.. tapi berbaloi!!
mmg best giler... makan ngan nasi panas sedap nih...
salam kenal ..
ada resepi tak ??
saya dh lama cari ni..
1st time mkn dlu org bg...
nk try wat sndri lak...
hehhe
salam cikbedahlaser... resipi takde lar... huhuhu...
Post a Comment