Akhirnya, berjaya jugak Wan jejak kaki kat Singapore... setelah tiga tahun... Wan dah cakap kat kawan Wan tuh, Wan nak experience Singapore melalui makanan... so sampai2 jer Singapore, dia trus bawak Wan ke satu food court (tp dia sebut restoran)...
Mr Teh Tarik... ni air rambutan... selalu laici atau longan kan?
Mula2 Wan tak berapa nak makan sebab baru jer lepas makan kat Danga Bay ngan colleagues... tapi Wan nampak ni...
Mr Teh Tarik... ni air rambutan... selalu laici atau longan kan?
Mula2 Wan tak berapa nak makan sebab baru jer lepas makan kat Danga Bay ngan colleagues... tapi Wan nampak ni...
Nasi Ayam Penyet... so Wan trus order... nak cuba try test...
Okay lar... nasi tuh mmg nasi ayam... bukan nasi putih... sos dia menarik dan pedas, tapi lacking sket sbb sos kat kl nih ada sambal hitam dan sambal merah... dan juga ada cili tumbuk atas ayam tuh... and ayam dia pun takde la lain sangat, cam ayam goreng biasa jer... huhuhu...
Okay lar... nasi tuh mmg nasi ayam... bukan nasi putih... sos dia menarik dan pedas, tapi lacking sket sbb sos kat kl nih ada sambal hitam dan sambal merah... dan juga ada cili tumbuk atas ayam tuh... and ayam dia pun takde la lain sangat, cam ayam goreng biasa jer... huhuhu...
Bukan la tak sedap... cuma ada yg lebih sedap... kawan Wan cakap kat situ memang la kureng... kena pegi restoran Indonesia baru dpt yg best...
2 comments:
bestnya jalan2 kat singapore...sy setakt jb jee smpai..hubby cakap nasi kat singapore cam pulut rasanya..wan pergi sana best tak nasi dia..dulu2 suami sy keje singapore..
tak makan nasi putih pun... nasi ayam ngan nasi briyani jer... huhuhu
Post a Comment