Monday, July 5, 2010

Chicken Tarragon

Sabtu lepas Wan ada Media Bowling ngan PPZ kat Ampang Point. Lepas tu, Wan gi shopping untuk birthday lunch/dinner yang Wan plan nak wat hari Ahad.

Selalunya Wan akan gather kawan2/colleagues at least sekali setahun... usually for buka puasa... besday untuk kawan2 aja... tapi this year Wan terasa nak ajak colleagues datang umah utk celebrate besday...

Dan selalunya wat dua hari... sebab umah Wan flat jer... kecik... tak muat ramai2...

Tapi last month, gaji masuk tepat2 pada hari besday so tak sempat nak plan... last weekend jer yg betul2 free... July ni weekend cam fully booked ngan aktiviti spt bowling dan treasure hunts...

So, Wan ajak colleague Wan tolong Wan shopping... kat Cold Storage Great Eastern Mall... actually lebih bagus shopping utk wat dinner party ni kat Tesco... tapi jauh sket Tesco tuh, so pegi la kat Cold Storage...

Banyak tak?


Saturday is no plastic bag day... save the earth! :)
Kira dah sampai umah, kebuluran la plak... so Wan pun masak lar... tadi ada beli satu herb... Tarragon... dari ari tu lagi carik tp tak jumpa... ingat powdered ataupun dried rupa2nya kena carik kat fresh section...


Sonang jer buat... potong bawang, pastu sapu olive oil kat ayam dan bawang... tabur garam/pepper, pastu chop tarragon tuh dan lumur pada ayam... and beberapa tangkai tarragon taruk bawah ayam tuh dan juga kat bawang... bakar setengah jam...


Jeng3x... sedap... :)

Pic dr lunch/dinner party tu coming soon...


6 comments:

meo188 said...

fuyoo... mcm best1

The Wan And Only said...

best gak :)

Shajai said...

wan, actually tarragon tu daun apa ye? Dlm bahasa melayu... Aku pun puas cari gak...

The Wan And Only said...

takde jumpa lagi nama melayu... kat cold storage ada jual tp dia tak letak nama melayu...

kayah said...

agak2 tarragon ni ade x kat tesco? ke cold storage je haaha sorry tnye soalan tahpape :p

The Wan And Only said...

Kayah: tak penah beli kat tesco... tp nampak dia ada tmpt jual herbs... cuma tak tau ada ke tak tarragon tu... huhu

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails