Tuesday, November 10, 2009

Melaka Food Adventures

Lepas treasure hunt, kitaorg lepak bilik kat Mahkota Hotel pastu melepak kat swimming pool ramai2... pastu plan nak pegi Mahkota Parade carik board game Taboo... Wan tertinggal kat umah sbb lupa nak bawak... so diaorg berkobar2 gak nak main... sanggup carik...

Satu Mahkota Parade tu kitaorg carik Taboo tapi takde... in the end, dah lapar sangat, so kitaorang singgah jer Nando's kat dalam tuh... walaupun ada satu group lagi dah kuar dari Mahkota Parade tu utk carik makanan best Melaka...

Actually, kitaorg pecah tiga... satu group dah kuar pegi makan... satu lagi pegi carik tempat dinner dalam Mahkota Parade dan tersinggah kat Nando's dan Wan ngan sorang lagi continue mencari Taboo... best tau main Taboo ramai2...


In the end, takde gak, so kitaorg pun terus ke Nando's...
nih si Irma Mashadi depan entrance Nando's


Kitaorg suma order set Healthy... Mediterranean Rice, Grilled Veggies dan Quarter Chicken... pastu Coke Light... sodap giler...

Ni la Group Nando's... (l-r) Wan Syahrina, Enn Baleana, Irma Mashadi, Wan...
Lepas sesi makan2 dan kembungkan perut ngan Coke Light (refillable so minum sampai kembung), nak balik hotel tapi line utk bayar tiket parking punya la panjang... so sambil2 borak tuh, group lagi satu yg kuar dari Mahkota Parade jumpa gerai Asam Pedas Power... diaorg call and bagitau tengah berpeluh2 makan asam pedas... kitaorg suh diaorg tapau utk kitaorg...
Asam Pedas Power Pari


Sodap... podas... tapi diaorg ckp pedas tuh pedas black pepper... and rasa dia mcm kari sket...



Next post: Melaka Food Adventures Part 2...


4 comments:

cybernetic88 said...

haha. asm pedas mau terbakr aku mkn. aku kurng dah mkn pedas2 ni. huhu.

Budak Malu818 said...

mcm best makanan 2 ye................
lapar sungguh kite ney..
hehe..
Chow~




nota kaki: meh la singgah makan kt,blog sy..
http://foodmania.via.my
masih ag,dalam proses..hehe..

unwanted said...

nampak sedap pula tgh lapar² ni.:)

AzRi said...

melaka mmg bnyk food best2 bro..haha

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails