Monday, February 22, 2010

Aunty Aini's

Last weekend, Wan ikut kawan2 Wan pegi Nilai untuk makan kat Aunty Aini's Garden Cafe... yes, sounds far kan... tapi kitaorg meet first kat Bangi, umah kawan Wan... then baru pegi sana... kejap jer, tak sampai 15 minit pun dah sampai Nilai...

Nak sampai ke Aunty Aini's tu dlm 15 minit lagi kot... setengah jam okay la kot...

Restoran ni tepi jalan jer... so kalau nampak banyak keta park tepi jalan tuh, that's it...
Eksotik sangat entrance dia... dalam tu siap ada garden and kolam2...
Ni menu dia and alamat...
Wan order kiwi juice and kelapa... very the delicious kelapa tuh, especially time2 panas nih...
Our order... consisting of:

Masak lemak daging salai

Sambal sotong petai

Telur itik masak lemak

Mussels masak lemak

Gulai tempoyak ikan jenahak..

Banana split 4 dessert...

Makanan mmg best tapi sedikit kecewa sebab gulai tempoyak dia kurang ketempoyakannya... huhuhu... more like gulai lemak actually... maybe Wan jer kot rasa mcm tuh, org lain suma takde cakap apa2 pun... gulai tempoyak pahang karer kuning and very the lain dari kuah lemak... and very the pedas... but anyway, still sedap... kitaorg berlima makan suma tuh, harga dalam RM110... not bad lar ek? :)

Ada gambar Anthony Bourdain ye kat kedai ni... international standard gitu...




4 comments:

NAJ HEBAT said...

alahai.. dah dtg aunty aini's kat nilai bukan nak ajak naj mkn sama..
kite duduk area situ..
btw, sedap x??

The Wan And Only said...

mana la tau... huhuhu... laen kali la ek?

makanan situ sodap... cuma kecewa ngan gulai tempoyak tuh..

RaMa2UnGU said...

org kl dah smapi auty aini tu..kite yg dok dekat ni bleh kata tiap22 minggu lalu lalang sana pun tak penah sampai lagi..hehehehehe

heheheh

The Wan And Only said...

pegi la sekali... tak rugi... :)

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails