Thursday, December 10, 2009

Food Expert

Kat Yahoo! ada artikel pasal makanan... makanan apa food expert takkan sentuh... huhuhu...


1. Canned Tomatoes

Healthier Alternative: Tomatoes in Glass Bottle

Aiyo, Wan sentiasa guna canned tomatoes utk wat pasta... camner? So skang ni kena carik tomato dalam botol kaca atau pun guna fresh tomatoes


2. Corn-Fed Beef

Healthier Alternative: Grass-fed Beef

Yang ni takde problem sangat kot utk kita kat Mesia nih...



3. Microwave Popcorn

Healthier Alternative: Buat popcorn sendiri

Ni pun tak jadi masalah utk kebanyakan kita yg hanya makan popcorn kat wayang... unless GSC guna microwaved popcorn... hmmm...


4. Nonorganic Potatoes

Healthier Alternative: Organic Potatoes
Camner nih? Organic potato mahal tak... sangat kan?

5. Farmed Salmon

Healthier Alternative: Wild-Caught Alaska Salmon
Filet atas tu Wild, yg bwh farmed

In any event, salmon memang mahal... so Wan cuma makan bila pegi Sushi King aja... atau kat restoran... tapi after this, kalau nak beli Salmon, pastikan carik Alaska Salmon... hehehe


6. Milk Produced with Artificial Hormones

Healthier Alternative: Organic Milk


Ni yg paling tak mengganggu hidup Wan sebab Wan tak minum susu... lactose intolerant kot... minum jer musti muntah... huhuhu... unless susu soya atau susu yg dah ditambah flavor cam coklat ker stroberi ker...


7. Conventional Apples

Healthier Alternative: Organic Apples

Mende2 organik nih musti mahal kan... artikel tu suggest kalau tak berapa mampu organik, sila la kupas kulit buah itu supaya tak makan racun2 ok?

Nak tau kenapa makanan2 nih bahaya? Read Full article: http://shine.yahoo.com/channel/health/the-7-foods-experts-wont-eat-547963/



2 comments:

chokio_nia said...

same!!!kte tak minum susu gak..huhu

Dak Wan said...

Kita minum susu chap lain jewr... muakakaka

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails