Thursday, June 2, 2011

MasterChef 2

Chef yg jadi judges untuk MasterChef... yg belah kiri tu Chef Zubir rasanya... huhuhu... tak kenal... tapi nama dia disebut dalam bilik tuh...


Walk-in aja... mula2 tak nak masuk tapi colleague nak masuk sgt, dia ajak teman dia...
dia taknak gi sorang2 so Wan join gak ler...



Nombor giliran...


Dalam holding room... sebelum dipanggil ke prep station untuk siapkan dish...


Ni prep station... 5 minit masa diberi untuk siapkan dish dan letak atas pinggan dan hias... tapi sebenarnya masa yang diberi tak sampai lima minit pun...



Lepas siap plating, tunggu lagi... punya lah lama menunggu... katanya sebab judging lama sangat so kitaorg jd mangsa menunggu... sejuk makanan...


Akhirnya, dah nak dekat setengah jam menunggu kat holding room tuh, kitaorg disuruh jalan ke lagi satu kawasan... dan menunggu lagi... serius lama menunggu...


Bila dah dipanggil masuk, judges suruh kitaorg describe dish... pastu diaorg rasa setiap dish... amek sikit jer untuk rasa... and then decide go thru ke tak... Wan tak berjaya... judges komen dish tu tak ikut proper recipe/procedure... dish colleague Wan pun diberi komen yang sama...


So next year, kalau nak go thru, kita google recipe dish tu dan ikut sebijik2... then baru lah kita boleh go thru... takleh tunjuk kreativiti awal2 sgt... dah go thru baru tunjuk kreativiti... huhu

Dish Wan - Chicken in Tarragon Cream Sauce... :)




2 comments:

k a k L a m p said...

hebatttt.. heee nampak sedap.. cm ayam percik pon adedd

The Wan And Only said...

thanks kaklamp :)

Followers

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails